Ασκήσεις αισιοδοξίας

askiseis-aisiodoksiasΟι ασκήσεις αισιοδοξίας είναι ένας συνδυασμός σωματικής άσκησης, yoga και διαλογισμού που σκοπό έχει να γυμνάσει το σώμα και ταυτόχρονα να ενεργοποιήσει όλες τις αισιόδοξες πλευρές του μυαλού μας.

Αυτό επιτυγχάνεται με αναπαραστάσεις τρόπων και μεθόδων και παραδειγμάτων που μας έχουν διδάξει τα ζώα (όπως πχ. ο αετός) για να ξεπεράσει ένα μικρό ή μεγάλο πρόβλημα, πάντα μέσα στα πλαίσια της σωματικής άσκησης και δραστηριότητας αλλά και με άλλες τεχνικές όπως “εικονικο-μεταφορά” του εκγυμναζόμενου σε φανταστικό περιβάλλον (όπως πχ. το ταξίδι του με ένα μαγικό χαλί) που και αυτές σκοπό έχουν να δημιουργήσουν το κίνητρο στον αθλούμενο για άθληση ενώ παράλληλα να του φωτίσει όλες τις θετικές του σκέψεις.

Ο Thich Nhat Hanh λέει ότι όλοι έχουμε θετικούς και αρνητικούς “σπόρους” στο μυαλό μας και αυτοί οι σπόροι θα μεγαλώσουν και θα γίνουν ολόκληρα φυτά αν τους ποτίζουμε. optimism_07.11.2011 Σκοπός λοιπόν των συγκεκριμένων ασκήσεων είναι να δίνουμε “νερό” μόνο στους θετικούς σπόρους της σκέψης μας και να έχουμε περισσότερο εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.

Comments are closed